Στο κατώφλι μιας άλλης ανάπτυξης

Ενημέρωση στις μέρες µας έχει αλλάξει πολύ. Ειδήσεις και «μουσαδένιες» ειδήσεις ταξιδεύουν από άκρο σ’ άκρο του Παγκόσμιου Ιστού, µε ταχύτητες…Facebook. Η δικτύωση ανάμεσα στους ανθρώπους πυκνώνει όλο και περισσότερο, και τα παλιότερα μέσα επικοινωνίας και ενημέρωσης φθίνουν και χρησιμοποιούνται όλο και λιγότερο, ιδιαίτερα από νέους ανθρώπους. Το στίγμα της στην άνευ ορίων κοινότητα του Ίντερνετ έχει και η Αργιθέα. Με επίσημες ιστοσελίδες που διαχειρίζονται θεσμικοί φορείς, µε blog και προσωπικές ιστοσελίδες. Όλα αυτά θάλεγε κανείς κάνουν την έκδοση μιας εφημερίδας µάλλον περιττή. Και η αλήθεια είναι ότι ιδίως στο κομμάτι καθαυτό της ενημέρωσης, πολύ λίγα θα είχε να προσθέσει μια έντυπη έκδοση.

Όμως μια εφημερίδα είναι πάντα εφημερίδα! Κι όταν έχεις ζήσει την εποχή του Αργιθεάτικου Αγώνα, της Φωνής Βραγκιανιτών, και όλων των έντυπων τοπικών εκδόσεων που αποτύπωναν σε μεγάλο βαθμό την προσπάθεια, τον ρομαντισμό των ξενιτεμένων Αργιθεατών να µην ξεκοπούν από την κοιτίδα τους. Έχουμε να πατήσουμε σε πολύ γερές βάσεις. Υπάρχει καταγεγραμμένη πορεία δεκαετιών, καλά «χωνεμένη» στην Αργιθεάτικη συνείδηση, που κάνει και τούτη την νέα προσπάθεια να µη φαίνεται τόσο μάταιη.   

Η βασική ίσως διαφορά είναι ότι το παρόν τόλμημα δεν ανήκει σε κάποιο σύλλογο, αλλά είναι προϊόν μιας παρέας, είναι ιδιωτικό.

Ξεκινάμε, λοιπόν, έχοντας επίγνωση των ορίων και των δυνατοτήτων, µε στόχο την προβολή των θεμάτων που αφορούν την πατρίδα µας την Αργιθέα. Των προβλημάτων, των δυνατοτήτων, του φυσικού της πλούτου, της ιστορίας και του πολιτισμού της.

Σε αυτή την προσπάθεια επιθυμούμε τη συμβολή όλων, ώστε η φωνή του τόπου µας να ακουστεί πιο δυνατή. Να επικοινωνήσει, να μεταφέρει προβληματισμό, απόψεις και -ελπίζουμε- ένα πνεύμα νέο, πιο αισιόδοξο. Γιατί η Αργιθέα δεν ανήκει µόνο στην παράδοση, στο χτες. Ανήκει και στο αύριο.

Η Αργιθέα όπως της αξίζει!

 

Από τη Συντακτική Επιτροπή

 

H Εφημερίδα σε μορφή PDF