Σε μια σεμνή και λιτή τελετή έγινε την Τρίτη 19 Αυγούστου στις 12 το μεσημέρι, η ορκωμοσία της νέας Δημοτικής Αρχής Αργιθέας, παρουσία του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτη Θεσσαλιώτιδος και Φαναριοφερσάλων κ.κ. Τμόθεου.

Στο κατάμεστο δημοτικό κατάστημα του Δήμου στο Ανθηρό, οι νεοεκλεγέντες δημοτικοί και τοπικοί σύμβουλοι έδωσαν τον καθιερωμένο όρκο πριν την ανάληψη των καθηκόντων τους που θα γίνει την 1η Σεπτέμβρη.

Παρέστησαν, ο ηγούμενος της μονής Σπηλιάς κ. Νεκτάριος, ιερείς, η διοικητής του νοσοκομείου Καρδίτσας κα. Κωνσταντινιά Δάλλα και πλήθος Αργιθεατών.

Με σύντομο χαιρετισμό τους καλωσόρισαν τους παρευρισκόμενους ο απερχόμενος δήμαρχος Χρήστος Καναβός και ο νεοεκλεγείς δήμαρχος Λάμπρος Τσιβόλας, ο οποίος υπογράμμισε την ανάγκη για ενότητα και ετοιμότητα διεκδικήσεων σε κάθε επίπεδο.

«Θα επιδιώξουμε ένα βιώσιμο μέλλον» είπε χαρακτηριστικά ο κ. Τσιβόλας. «Πρέπει να δώσουμε τις άμεσες και οφειλόμενες απαντήσεις στα καθημερινά προβλήματα, να τονώσουμε την ελπίδα των μόνιμων κατοίκων της Αργιθέας. Να δώσουμε αναπτυξιακό βηματισμό στην περιοχή μας, κινητοποιώντας κάθε περιθώριο και κάθε δυνατότητα δημιουργίας, υπό όρους που δύσκολα τις φαντάζονται και τις αντιμετωπίζουν οι κάτοικοι άλλων περιοχών της χώρας. Στην προσπάθεια αυτή δεν περισσεύει κανείς, η ενότητα όλων είναι απαραίτητη προϋπόθεση, αν θέλουμε -όσο είναι καιρός- να αποκτήσουμε ένα μεσοπρόθεσμο ρεαλιστικό όραμα για την Αργιθέα που όλη αγαπάμε».

"Στο πλευρό του δήμου"

Στη συνέχεια ο μητροπολίτης κ.κ. Τιμόθεος δήλωσε ότι η μητρόπολη θα βρίσκεται σταθερά στο πλευρό τόσο του Δήμου όσο και των κατοίκων, στα προβλήματά τους αλλά και στο δύσκολο και σκληρό αγώνα τους.