Χωριά Αργιθέας

Tο Φουντωτό είναι χτισμένο σε πανοραμική τοποθεσία που παρά το υψηλό υψόμετρό του (1300 μ.) διαθέτει νερό. Πρόκειται για μία τοποθεσία αφορισμένη κατά την παράδοση.

Περισσότερα...

Στις πρόποδες του σημείου Κούρλιακα στη πλαγιά της Καράβας σε υψόμετρο 1080 μέτρα είναι κτισμένο το Πετροχώρι. Το παλαιότερο όνομα ήταν "Σπυρέλο". Είναι ένα πανέμορφο μέρος με περίφημα θερινα λειβάδια, άλλωστε παλαιότερα ήταν ένα κατεξοχήν κτηνοτροφικό χωριό. Στα αριστερά φωτογραφία της εκκλησίας του Αϊ Ηλία στο Πετροχώρι.

Περισσότερα...

Πρόκειται για ένα από τα καλύτερα θέρετρα της περιοχής με πλόυσια βλάστηση, γραφικά σπίτια και μοναδικές εκκλησίες Βρίσκεται περίπου στο κέντρο των βορείων Αγράφων Είναι το μεγαλύτερο χωριό στην Ανατολική Αργιθέα, με μακρόχρονη ιστορία. Η ονομασία είναι Πετρίλο αλλά οι κάτοικοι επειδή αποτελείται από πολλούς συνοικισμούς το αποκαλούν Πετρίλια.

Περισσότερα...

Είναι κτισμένο σε μια κατάφυτη πλαγιά του βουνού Τσουρνάτο σε υψόμετρο 980 μέτρα, διαθέτει ξεχωριστή ομορφιά και είναι κατάφυτο από δέντρα.

Περισσότερα...

Ήρεμο και γραφικό χωριό της Αργιθέας. Χτισμένο σε υψόμετρο 1050 μέτρων κάτω από τους πρόποδες βουνού Κουκουρέλος,

Περισσότερα...

Βρίσκεται σε υψόμετρο 960 μέτρων στη πλαγιά της Καράβας. Το όνομα οφείλεται στην πηγή Γκούρα που βγάζει άφθονο νερό και κρατάει δροσερά τα πάντα.

Περισσότερα...

Σελίδα 1 από 2